fredag den 15. november 2013

Appelsin mousse

Ingredienser til et lag i en kage på ca 28 cm

5 dl fløde
2 dl saft fra ca. 5 appelsiner
3 tsk revet appelsinskal
3 bægre pastueriserede æggehvider
75 gram sukker
1 vaniljestang
5 spsk citronsaft
6 blade husblas

Fremgangsmåde
Riv skallen fra 2 appelsiner så du har 3 tsk.
Pres appelsinerne, eller blend kødet fra appelsinerne, og si kødet fra.
Bland kornene fra vanillen med 25g. sukker.
Pisk vanillesukkeret sammen med fløden til den er helt stiv.
Bland forsigtigt appelsinsaft og fødeskum sammen, lidt efter lidt, og vend til sidst reven appelsinskal i.
Lad stå på køl, evt i fryseren.
Opblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Vrid vandet af husblassen og smelt det med citronsaft over vandbad.
Når det er smeltet, tag det af varmen og lad det afkøle lidt.
Pisk æggehvider med resten af sukkeret, til det bliver til skum.
Bland lidt af flødeskummet med appelsin sammen med den smeltede, nu lune husblas, og rør sammen.
Bland det i resten af flødeskummet.
Herefter vendes æggehvideskummet i.
Lad massen stå et par timer på køl, gerne natten over.
Tilsæt evt. lidt orange pastafarve for syns skyld inden det sættes på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar